El focus d’atenció en la campanya d’Esquerra ha quedat dividit aquest dimarts entre Torroella de Montgrí i Tàrrega. Al municipi gironí, la cap de llista d’ERC a Girona, Dolors Bassa, ha volgut agrair les mostres de suport que ha rebut durant els 33 dies que ha estat empresonada i ha assegurat que la campanya “va de democràcia, no de poder engarjolar sentiments ni emocions”.

A la mateixa hora, Marta Rovira pujava a l’escenari al Club Natació de Tàrrega, a l’Urgell. La número 2 de la llista per Barcelona ha fet una crida a la mobilització perquè considera que, en aquestes eleccions, els partits constitucionalistes “han decidit comptar-nos” i que no poden faltar els votants “ni de l’1-O, ni del 27-S”. Rovira ha afegit que el PP, Cs i el PSC volen vèncer en els comicis per validar les seves actuacions: “Si guanyen, queda legitimada la violència de l’1-O i la intervenció de les finances de la Generalitat”, ha dit.

En el seu parlament davant d’unes 200 localitats plenes, la candidata també ha aprofitat per alabar el sistema educatiu català, els mitjans de comunicació públics i el cos dels Mossos d’Esquadra. Rovira ha aixecat els ànims de l’auditori en assegurar que el partit treu “la força per seguir de la indignació i la tristesa” i considera que els seus oponents volen els republicans abatuts: “Ens volen ploramiques però tenim una mala notícia, estem dempeus per guanyar”, ha afegit.