El president assegura que “cap tribunal ni consell de ministres podrà tombar l’1-O” i que “les querelles només generaran més determinació”. I subratlla que malgrat la suspensió per part del Tribunal Constitucional la llei continua vigent segons la legalitat catalana. “Per damunt dels reglaments hi ha els drets humans”, ha remarcat, després de subratllar que el TC “està deslegitimat i en conxorxa amb l’executiu espanyol”.

Puigdemont ha afirmat que la millor garantia del referèndum és el vot de la gent.  “Si el dia 1 d’octubre les urnes estan plenes de vots, cada vot és una garantia” assegura Puigdemont, que ha dit que no hi ha més garantia democràtica que obrir els col·legis electorals. Per això, el president ha fet una crida a “desbordar democràticament” l’Estat l’1 d’octubre, alhora que ha demanat la participació de la gent en la Diada de dilluns. També ha demanat no s’ha de caure “de quatre grapes” en l’estratègia de l’Estat, i des de Catalunya s’ha de continuar “demostrant el civisme, el bon to, la transversalitat i el respecte”. I és que afirma que tothom ha de ser conscient que “a les nostres mans tenim una part de responsabilitat”. 

Puigdemont també ha volgut tranquil·litzar els més de 16.000 col·laboradors que ja s’han apuntat per tirar endavant el referèndum.” Farem tot el que calgui per tirar endavant el mandat democràtic i protegir els treballadors públics i els proveïdors des de la legitimitat i la legalitat” ha assegurat davant el Consell Nacional del PDeCAT. A més, ha afirmat que el govern se sent fort per afrontar els dies que venen.