Per Puigdemont, el xoc entre Catalunya i Espanya no és entre governs i assegura que va molt més enllà: “És un conflicte entre una realitat i un govern que no l’accepta. A qualsevol persona que pensi a col·laborar-hi, el Govern espanyol ja l’ha advertida prèviament. Això no recorda a res de la democràcia”.

El president català ha defensat també durant l’entrevista que el govern s’ha limitat a complir les seves promeses electorals. “Sempre vam dir que ho faríem, que estàvem decidits”. En el mateix sentit, Puigdemont ha fet també una demanda política en clau de futur: “Ens hem d’acostumar a exigir a la política que compleixi els seus compromisos”. El president de la Generalitat ha recalcat que durant la Diada i també l’1 d’octubre, el Govern espanyol podrà veure “els carrers plens de gent”.

El conseller Mundó carrega contra l’Estat

El titular del Departament de Justícia, Carles Mundó, ha criticat durament l’actitud de l’executiu espanyol en les darreres hores. Mundó denuncia que la manca de solucions polítiques ha derivat en accions de repressió a les institucions catalanes i a la societat catalana en general.