(ACN) El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Òscar Puente, ha anunciat aquest dimarts la signatura del conveni per als accessos viaris i ferroviaris al port de Barcelona es produirà abans d’acabar l’estiu, tot i que no ha concretat la data. Segons ha explicat després de visitar les instal·lacions al costat del seu president, Lluís Salvadó, el conveni està “al punt de caramel” i només manquen els tràmits formals relacionats amb Hisenda.

“Han sigut uns anys ben aprofitats que desembocaran en la signatura del conveni i la immediata licitació d’obres i projectes per poder fer tota la intervenció“, ha afegit el ministre en declaracions als mitjans després de visitar el port de Barcelona per conèixer de primera mà els diferents projectes com les inversions al Port Vell en el marc de la Copa Amèrica i les relacionades amb la integració del port a la ciutat, la terminal BEST i les “bones expectatives” de la temporada de creuers.

Tres grans projectes pel port

Aquesta primavera, la comissió de seguiment dels accessos al port de Barcelona va aprovar el conveni per finançar les obres per valor de 730 milions d’euros, segons va recordar el mateix ministre en una conferència organitzada pel Cercle d’Infraestructures. La comissió està formada pel Ministeri, Adif, Ports de l’Estat, Port de Barcelona, FGC i la Generalitat.

Puente ha ressaltat els tres grans projectes que ara està avançant el port de Barcelona de forma simultània: els accessos viaris i ferroviaris; la licitació del moll de Catalunya que el Consell de Ministres va autoritzar la setmana passada i l’aprovació dels Onshore Power Supply (OPS). Pel ministre, els OPS requereixen una mínima inversió comparat amb les xifres que es mouen habitualment en l’àmbit de les infraestructures portuàries però, en canvi, suposen un “pas de gegant” perquè obre la porta al futur dels ports.