Club cannàbic Urbana

Barcelona ha requerit a 30 clubs cannàbics de la ciutat que tanquin, després que la Guàrdia Urbana i tècnics municipals comprovessin que en totes 30 associacions s’hi venia, s’hi consumia o s’hi distribuïa droga, cosa que no està permesa amb la regulació actual. Segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a betevé fonts municipals, els clubs que hauran de tancar estan repartits pels 10 districtes de Barcelona, tot i que una tercera part d’aquests es concentren a Ciutat Vella i l’Eixample.

Les ordres de tancament (que van entre els sis mesos i els dos anys) no seran immediates perquè els responsables de les associacions cannàbiques poden recórrer-hi en contra. Ara bé, el consistori creu que les al·legacions eventuals no tindran gaire recorregut i que, a tot estirar, al setembre tots 30 clubs hauran hagut d’abaixar la persiana. A banda d’aquests, els tècnics municipals i la Guàrdia Urbana van inspeccionar 20 locals més, però aquests complien la normativa i podran seguir oberts.

Fonts municipals també han confirmat a betevé que l’Ajuntament impulsarà més inspeccions a associacions cannàbiques, en especial en aquelles que generin més molèsties a l’entorn. A Barcelona hi ha un total de 212 clubs registrats com a locals d’aquest tipus.

Prohibit fumar porros als clubs cannàbics

Una de les raons principals per ordenar el tancament dels clubs és que l’Ajuntament ha comprovat que a l’interior s’hi consumia droga. Tal com està la normativa, fumar un porro o consumir qualsevol estupefaent està prohibit, igual que la venda o la distribució de droga. De fet, ara mateix, les associacions cannàbiques només poden dur a terme “l’activitat de club social” i limitar-se a “proporcionar informació, elaborar o difondre estudis”.

Barcelona, a més, va aprovar un pla urbanístic per regular l’obertura de clubs cannàbics nous l’any 2016, però cinc anys més tard, el 2021, el TSJC el va tombar.