La falda de la Sagrada Família ha servit com a punt simbòlic per culminar la creació de la plataforma Barcelona Decideix, que serà l'encarregada de tirar endevant la consulta popular sobre la independència a Barcelona. De moment, ja s'hi han adherit més de 30 entitats amb Sobirania i Progés al capdavant. Una consulta que tot just es perfila, però que ja neix envoltada de símbols. Si tot va bé es podria celebrar el proper 25 d'abril, dos dies després de Sant Jordi, i des de l'organització ja han manifestat el seu desig que l'acte central tingui lloc al Palau Sant Jordi. La consulta de moment no compta amb el suport del consisitori, com sí passa en altres municipis, però els impulsors han tret importància a l'assumpte i asseguren que això no els farà tirar enrere. XAVIER MARTÍNEZ, portaveu de Sobirania i Progrés "Volem posar la cirereta en aquest pastís de les consultes per la independència que creiem que ha de ser la ciutat de Barcelona. Que sigui el final d'aquesta marea que s'ha creat, amb l'escletxa que es va obrir amb la consulta a Arenys de Munt i que ara prosseguirà aquest diumenge amb la consulta a 170 municipis més de Catalunya, i que esperem que culmini amb la consulta de Barcelona, aquest és l'ànim, esperem que tothom pugui tenir el dret a decidir." El suport ciutadà, diuen, està assegurat i ja xifren el 10.000 els voluntaris que caldran per organitzar tot el procés, els mateixos que van fer falta per als jocs del 92.

Barcelona Decideix vol promoure la celebració d’una consulta sobiranista a la ciutat. La plataforma aplega diferents entitats de Barcelona i de cadascun dels 10 districtes i està disposada a tirar endavant la consulta amb o sense suport municipal. El president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, insisteix que portarà al ple la proposta d’organitzar a la ciutat un referèndum per la independència tan aviat com sigui possible.

A les mesquites, no
Qui no se sumarà a l’organització de consultes sobiranistes són els imams de les mesquites catalanes. El mateix dia que es presentava la plataforma Barcelona Decideix, les associacions musulmanes han emès un comunicat conjunt en què recorden que “les mesquites no són espais per realitzar cap tipus de consultes, sino llocs espirituals, sagrats i que han de serrespectats”. Els musulmans han sortit així al pas de les propostes rebudes en dos municipis catalans per fer servir les mesquites per celebrar-hi la consulta sobiranista.