escultura 22@ Himne Mite Paradís

El PP de Barcelona ha denunciat el cost de l’escultura ‘Himne, mite i paradís 2019-2021’, que llueix des d’aquest mes als Jardins de Ca l’Aranyó, al 22@. En resposta a una pregunta del PP a la Comissió de Drets Socials, el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha explicat que l’escultura, obra de l’artista Susana Solano, ha costat 69.510 € (IVA inclòs). El popular Óscar Ramírez ha ironitzat que l’escultura sembla “l’accés a un pàrquing subterrani”.

Ens delecten amb una escultura que sembla una gàbia d’acer inoxidable que molts poden confondre amb l’accés a un pàrquing subterrani
Óscar Ramírez, portaveu del Grup Municipal del PP

Sorprenen les prioritats del govern municipal en un moment tan complicat”, ha afegit Ramírez, que, tot i expressar respecte per la trajectòria de l’artista, ha considerat l’escultura com “una presa de pèl”. Subirats no ha entrat a valorar els qualificatius del PP i ha explicat que el Consell Assessor d’Art Públic va valorar positivament la proposta quan es va presentar.

escultura 22@ Susana Solano

L’artista diu que és “un obelisc modern”

L’escultura, que s’ha incorporat a la col·lecció d’art públic municipal, és una estructura semitransparent tancada i revestida de teixit metàl·lic en acer inoxidable. Està formada per dos mòduls i dissenyada amb una porta per facilitar l’accés a la neteja. L’autora va descriure l’obra com “un pedestal, un obelisc modern”, que “vol mantenir un diàleg tranquil entre l’elegància del lloc, els jardins, la terra…”. Solano detalla que l’escultura està situada estratègicament i que per fer-la es va inspirar en l’arquitectura megalítica.