No han volgut vendre la pell de l'ós abans de caçar-lo. Joan Laporta i Jordi Portabella han evitat coincidir en aquest acte i escenificar així un possible pacte. De fet, sembla que les condicions de l'acord encara no estan del tot tancades. Però la presència d'Anna Arqué, la mà dreta de Laporta dins el seu partit, Democràcia Catalana, fa pensar que les converses van pel bon camí. Si és així, en breu es podria confirmar la participació de l'expresident blaugrana en les properes eleccions municipals com a número dos o tres de les llistes d'Esquerra. I aquesta no ha esta l'única pista en aquest joc d'aliances. El mateix Portabella n'ha donat una de ben clara. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC "El tercer espai és aquesta voluntat d'integrar aquells que volem més poder polític i econòmic per Catalunya i també per Barcelona. És un espai en suma permanent de sensibilitats i persones. És un espai que l'haurem d'anar construint durant molt de temps, però que ja té una formació inicial que és molt potent". Qui sí que ha aparegut ha estat Ignasi Planas, ja com a membre de la coalició independentista. Planas concorrerà a les eleccions municipals amb el número 4 en la llista d'Esquerra, en representació de Reagrupament i avui ja ha sortit a la foto de família. Una imatge que, probablement, encara s'ha de completar.

Anna Arqué ha estat l’única dirigent de Democràcia Catalana que ha assistit a la conferència “Una Barcelona justa i lliure”, amb què Jordi Portabella ha explicat els eixos de la construcció d’un tercer espai polític a l’Ajuntament. Segons el líder d’ERC, l’alternativa al bipartit PSC-ICV i al canvi que propugna CiU és un projecte polític que defensa la independència de Catalunya, però també les polítiques de proximitat a la ciutadania que corresponen a l’administració local.

Per una raó o una altra, l’acte de Portabella ha generat prou interès com per omplir l’auditori de La Pedrera, que té un aforament de 300 persones. Un bon grapat militants i seguidors han hagut de seguir la conferència mitjançant una pantalla instal·lada en una sala annexa. Molts han anat explicant i comentant les idees de Portabella a Twitter amb l’etiqueta #anemjuntsbcn.