Solidaritat Catalana per la Independència s'ha reunit avui per reeditar la coalició de cara a les eleccions municipals. L'acord, però, s'ha tancat sense un dels partits que forma la coalició, el de Joan Laporta, Democràcia Catalana, que no s'ha presentat a la trobada. A través d'un comunicat, Laporta s'ha desmarcat de Solidaritat, perquè considera necessari forjar una gran coalició independentista a Barcelona, amb Esquerra i Reagrupament. Per la seva banda el líder de Solidaritat, Uriel Bertran, ha estat ambigu i no ha volgut descartar cap opció.

.A través d’un comunicat, Laporta s’ha desmarcat de Solidaritat, perquè considera necessari forjar una gran coalició independentista a Barcelona, amb Esquerra i Reagrupament. Per la seva banda el líder de Solidaritat, Uriel Bertran, ha anunciat que la resta de partits que integren la coalició han decidit tirar endavant amb la seva proposta, sense, de moment, descartar cap opció.

Solidaritat manté una posició ambigua

Bertran tampoc ha tancat la porta a pactar amb Esquerra sempre que la formació de Portabella s’avingui amb les condicions fixades per Solidaritat des d’un inici. De la seva banda el líder dels republicans a l’Ajuntament, que avui ha fet el primer acte de la mà de Reagrupament, ha explicat que en les trobades que aquests dies ha mantingut amb Laporta, li ha ofert anar als primers llocs de la llista per Barcelona.