Les obres d’urbanització d’un tram del carrer de Tànger, al 22@, han obert una polèmica política per la tala d’arbres que s’ha fet. En concret, l’actuació afecta un centenar d’exemplars, entre plàtans i lledoners, dels quals alguns es podran replantar. Tot i això, n’hi ha 59 que s’han de tallar —com ja s’ha fet en algun cas— perquè, segons l’Ajuntament de Barcelona, per edat, dimensions i alguns per malaltia fitosanitària, no poden sobreviure al trasllat.

En l’última Comissió d’Ecologia i Urbanisme, el grup de Junts per Catalunya va denunciar la tala d’arbres i va demanar un informe tècnic de Parcs i Jardins sobre l’estat de cada exemplar afectat. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, es va comprometre a tenir-lo. “Mai un projecte que situa la tala d’arbres és un projecte que satisfà”, va admetre Badia, que va afegir que la legislació permet actuacions com les que s’han fet a Tànger perquè s’està augmentant la catalogació d’arbres a la ciutat.

El portaveu de Junts, Jordi Martí, considera que la tala d’arbres que s’ha fet a Tànger és “un fet molt greu”. I apunta que els projectes urbanístics s’haurien d’adequar a la realitat preexistent del verd urbà que hi ha a la ciutat “perquè, si no, els discursos de Colau i Collboni sobre una Barcelona verda ecològica i sostenible no ens els creurem en absolut”.

120 arbres nous quan acabin les obres

Des del consistori assenyalen que la remodelació del carrer de Tànger (que inclou també trams dels carrers de Pamplona i Àlaba) preveu incrementar l’espai verd respecte al que hi havia abans. En concret, el projecte d’urbanització preveu jardineres i plantar 120 arbres nous. La transformació d’aquesta via se suma a les que s’estan fent en carrers del voltant com Almogàvers, dins del pla del govern municipal que vol impulsar els eixos verds al 22@.

Comparteix a: