La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, ha confiat que la nova llei d’habitatge espanyola mantingui la reserva del 30 % per a habitatge assequible en noves promocions privades, alhora que permeti estendre aquesta mesura a altres municipis catalans i de l’estat. Per ara, però, ha transcendit que l’esborrany de la llei d’habitatge apunta tot el contrari: que els ajuntaments que apostin per obligar a reservar el 30 % per a habitatge assequible hauran de pagar una compensació als promotors afectats. Ho ha avançat ‘La Vanguardia’.

Des d’una roda de premsa sobre ajudes a la rehabilitació d’edificis, Lucía Martín ha avisat que, ara per ara, la llei és només un esborrany que no ha passat pel consell de ministres i que haurà de superar un tràmit parlamentari, “que es presenta intens i llarg”. A més, la regidora ha confiat en les paraules de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, que va expressar la voluntat de donar cobertura a la reserva del 30 % i oferir “un paraigua legislatiu” perquè altres ajuntaments puguin estendre la mesura.

Estem totalment alineades en aquesta voluntat i treballem conjuntament perquè el text acabi recollint aquesta expressió de la ministra”, ha sentenciat Martín. La regidora també ha conclòs que la densitat a Barcelona i altres punts és molt alta, i la reserva del 30 % és l’única via per aconseguir habitatges nous a un preu assequible.