L’Ajuntament de Barcelona ha començat a modificar el sistema de drenatge de l’aigua al Parc de Cervantes per evitar que la Diagonal acabi enfangada quan hi ha episodis de pluja torrencial. El parc està situat en una àrea amb força pendent i això facilita que els dies de pluja forta l’aigua arrossegui part de la terra del parc fins a l’exterior del recinte.

Tota aquesta matèria orgànica s’acumula als laterals de l’avinguda i, fins i tot, n’envaeix la calçada central i els carrers adjacents. Per evitar-ho, s’hi faran aquests treballs, que s’inclouen en unes obres de millora que s’allargaran fins al primer trimestre de l’any vinent.

Uns sistemes de drenatge nous per frenar l’erosió i per emmagatzemar l’aigua de la pluja

L’objectiu principal de la reforma consisteix a millorar el drenatge d’aigua en superfície i en el subsòl del parc. Per fer-ho s’instal·laran uns sistemes urbans de drenatge sostenible, anomenats SUDS, i gabions. Aquests sistemes permetran reduir la velocitat de l’aigua els dies de pluja i evitaran arrossegaments de terra cap a l’exterior del parc.

A banda d’evitar l’erosió, els nous sistemes de drenatge serviran també per recollir i emmagatzemar l’aigua pluvial, que després es podrà reaprofitar.

És una intervenció important des del punt de vista de la sostenibilitat i del manteniment del parc
Joan Ramon Riera, regidor de les Corts

Els treballs de millora al Parc de Cervantes tenen un pressupost de 750.000 euros. A banda del drenatge, se’n renovarà el mobiliari urbà i s’hi plantaran arbustos nous. Les obres van començar a mitjans de setembre i està previst que s’allarguin fins al febrer.

Un cop estiguin enllestides, s’actuarà al carril bici de l’avinguda Diagonal per enllaçar-lo amb la xarxa de carrils bicis metropolitans, en concret amb el carril bici d’Esplugues de Llobregat.