L’Ajuntament de Barcelona destinarà 31 milions d’euros del pressupost municipal al barri de la Barceloneta. Durant els propers anys, el consistori té previst fer-hi un seguit d’actuacions per millorar-ne l’espai públic i els equipaments municipals. Es tracta d’una millora estructural, segons el govern municipal, per a un barri de la ciutat que atreu milers de turistes i que aquest estiu encara tindrà més reclam per la Copa Amèrica de vela. Algunes de les actuacions ja estan en marxa.

A grans trets, està previst destinar 18 milions d’euros a fer millores en equipaments municipals, com ara l’Escola Bressol la Mar, i a posar una coberta a les pistes esportives de La Maquinista, des d’on l’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat les inversions. Uns altres 10,8 milions d’euros es destinaran al manteniment de l’espai públic, com la reparació dels bancs i els paviments del passeig Marítim. Finalment, una partida de 2,2 milions d’euros serà per rehabilitar 99 pisos d’habitatge públics.

collboni inversions barceloneta

Reivindicacions de fa 15 anys

Collboni ha assegurat que bona part de les intervencions “són coses que ja estan passant” i ha recordat que han de resoldre “ni més ni menys que reivindicacions de fa 10 i 15 anys“. El primer paquet d’actuacions és a la Barceloneta perquè “Ciutat Vella és la prioritat del govern municipal”, però ha avisat que s’aniran presentant plans similars a altres barris de la ciutat.

Les inversions formen part de l’acord pressupostari al qual van arribar el PSC i ERC el febrer d’enguany. Van incloure-hi la reserva de 10 milions d’euros per a un pla de retorn a la Barceloneta vinculat amb la Copa Amèrica de vela.

Una part dels veïns, descontents

Tot i que la presentació de les inversions s’ha fet de forma conjunta amb membres d’entitats veïnals i culturals de la Barceloneta, com l’AV Barceloneta i l’ACIB (Associació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta), un grup de veïns que han assistit a l’acte com a públic, en acabar la presentació, han retret a l’alcalde, Jaume Collboni, que l’Ajuntament no faci més mesures estructurals quant a habitatge.