La ruptura entre BComú i el PSC serà present en diversos debats. El PP preguntarà a l’alcaldessa, Ada Colau, quines decisions estratègiques prendrà fins a finals de mandat i si preveu rectificar-ne alguna de ja presa. Els populars també presenten una proposició per instar l’alcaldessa a anteposar l’interès de ciutat per sobre dels interessos de partit. Per la seva banda, Cs demanarà al govern un pla d’acció per impulsar el desenvolupament socioeconòmic.

En la part executiva del plenari destaca l’aprovació definitiva de les ordenances de serveis funeraris i cementiris. Els documents s’han actualitzat i inclouen nous criteris per accedir a enterraments gratuïts o bonificats per a persones i famílies vulnerables. Uns criteris que l’equip de Colau ha pactat amb el PDeCAT. El govern de BComú torna a portar al ple la creació de la funerària municipal, després que a l’abril caigués de l’ordre del dia per falta de suports. Aquest mateix escenari es pot tornar a repetir aquest divendres.

Collboni demanarà a Colau congelar les tarifes

El retorn dels socialistes a l’oposició els permetrà intervenir en la sessió de control al govern. El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, farà un prec directe a l’alcaldessa per demanar-li la congelació de tarifes el 2018. En una altra pregunta, el PSC demanarà al govern quins acords preveu amb l’oposició per tirar endavant el pressupost de l’any que ve. La proposició d’ERC busca un acord sobre l’IBI tenint en compte la revisió cadastral, i la CUP vol que es faci una revisió dels immobles de l’Església que no paguen IBI.

El grup Demòcrata (PDeCAT) porta a debat una proposició que demana al Govern espanyol explicacions sobre la relació entre el CNI i el cap dels atemptats del 17-A a la Rambla. El text denuncia la “incapacitat manifesta” de l’executiu de Mariano Rajoy per evitar els atemptats. També presentarà una proposició amb contingut de declaració institucional BComú per fer front comú amb València a favor del corredor mediterrani.