Els grups de l’Ajuntament de Barcelona han fet una condemna de forma unànime a les accions militars que Rússia està executant al territori d’Ucraïna. En una declaració institucional llegida abans del Ple i signada per tots els partits, els grups fan una condemna “enèrgica” a la invasió russa perquè suposa “una violació flagrant dels drets humans i el dret internacional”. Per això, reclamen “la fi de les hostilitats i la retirada immediata de les tropes“, així com que hi hagi “assumpció de responsabilitats”. També fan una crida al diàleg per posar fi a l’atac a través d’una “solució diplomàtica”.

ERC, comuns, PSC, Junts, Ciutadans, PP, Valents i la regidora no adscrita mostren solidaritat amb la població ucraïnesa i amb la comunitat del país que viu a Barcelona, i expressen públicament el suport a la Unió Europea en aquest conflicte “en defensa de la pau i els principis i valors democràtics”. El text recull que Barcelona és “una ciutat de pau que sempre ha dit ‘no’ a la guerra”.

“Barcelona no vol mirar cap a un altre costat”

La lectura de la declaració l’ha feta l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Abans, ha tingut paraules d’agraïment per a tota la resta de regidors municipals per la predisposició a posar-se d’acord per signar conjuntament el text. “Barcelona no vol mirar cap a un altre costat“, ha destacat.