“Dialoguin!”, ha recomanat Jaume Collboni al govern de Colau. “Som la primera força”, ha respost Gerardo Pisarello, que ha assegurat que el govern de BComú té l’obligació de buscar acords i que “seran possibles”. “Calma, tranquil·litat i diàleg”, ha dit per concloure el debat. El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha celebrat el trencament de la coalició BComú-PSC i ha allargat la mà per combatre la inestabilitat que veu en el govern de la ciutat. “Podem ajudar en tot el que sigui possible per al funcionament de la ciutat”, ha dit Bosch.

El portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha carregat contra el nou cartipàs, que inclou 12 comissionats. Ciurana ha pronosticat la fi del mandat perquè creu que “no donarà més de si”. Des de Cs, Carina Mejías ha recordat al govern que “el diàleg no ha estat el seu punt fort”, i ha recriminat a Colau que sacrifiqui la ciutat pels interessos de partit. Una anàlisi similar a la d’Alberto Fernández Díaz, que ha sentenciat que a l’alcaldessa “li falta projecte de ciutat i li sobren interessos de partit”.

María José Lecha (CUP) ha lamentat que el nou cartipàs fruit de la ruptura és “una oportunitat perduda” per fer canvis en profunditat. Lecha ha agraït els votants de la consulta de BComú que van optar per trencar el pacte. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha demanat que es busqui consens i ha criticat que alguns donin per acabat el mandat. La ruptura del pacte no es fa evident encara en la ubicació dels regidors al plenari, ja que els del PSC i BComú continuen barrejats.