L’Ajuntament de Barcelona renovarà completament la plaça del Maresme, al districte de Sant Martí, per fer-la més accessible i ampliar l’espai per a les criatures, que tindran una gran àrea de joc a la part central de l’espai. La reforma es completarà amb la pacificació del tram del carrer de Maresme que toca a la plaça. Per a tot plegat hi ha una pressupost de més de dos milions d’euros i els treballs ja han començat.

Potenciar els usos familiars i l’esport lliure

Les obres es faran en dues fases. La primera té com a objectiu reordenar els usos de la plaça potenciant-ne els espais familiars i fer-la més accessible. Aquesta transformació està previst que acabi a l’estiu i està impulsada pel Pla de barris del Besòs i el Maresme. El disseny és el resultat d’un procés participatiu obert amb el veïnat.

La gran àrea de jocs infantils de l’espai central tindrà diferents zones i elements per a totes les edats. En aquest espai es crearà també una àrea de joc lliure per a la pràctica de l’esport i al terra s’hi col·locarà cautxú i formigó. Aquesta actuació en concret té pressupost de 994.354 euros.

Pacificació del carrer

Les obres a la plaça es completaran, en una segona fase, amb la pacificació del carrer del Maresme just en aquest tram. Aquesta actuació, actualment en fase de licitació, està previst que comenci un cop acabi la reforma de la plaça i té un pressupost d’1.203.403 euros. L’obra enllaçarà amb l’altra gran pacificació que s’està duent ara mateix al barri del Besòs i el Maresme: la de l’eix verd de Cristóbal de Moura.

Els veïns esperen la pacificació completa del carrer

Des de l’Associació de Veïns del Maresme, José Manuel López, reconeix que, tot i que la millora de la plaça era necessària, els veïns haurien preferit que es planifiqués conjuntament amb la reforma integral del carrer del Maresme, que ha de convertir-se “en un eix cívic de plataforma única” properament. Mentre això no passa, segons López, els diners s’haurien pogut destinar a “reformar altres espais que necessiten un arranjament més urgent”.