Els quatre equips escollits són: Cierto Estudio (Francesc Llonch), una UTE formada pels estudis Haz Arquitectes SLP, Bayona Valero Arquitectes Associats SLP, Cantallops Vicente Arquitectes i Ensenyat Tarrida Arquitectes SLP; una altra UTE formada per Pau Vidal i Estudio Vivas Arquitectes SCP, i SV60 Arquitectos, de Sevilla. El primer estudi ha guanyat també la disposició dels blocs a l’illa, en forma de vuit invertit i amb un passadís al mig. Cada equip haurà d’adaptar ara la seva proposta, pensada per a tota l’illa, a un sol bloc.

La previsió és que els projectes executius es facin durant un any i que les obres surtin a concurs a mitjan 2018, amb la intenció que comencin les obres a finals de l’any que ve. El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha assegurat que la rescissió del contracte del túnel de Glòries no afectarà aquests pisos. “Les obres es faran estigui acabat el túnel o no, seguiran el seu ritme”, ha explicat.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, l’arquitecte Manuel Sánchez Villanueva, portaveu d’una de les UTE guanyadores, ha explicat com adaptaran ara les seves propostes i confia poder començar les obres en el termini d’un any. Escolta’l aquí: