“Pot posar la mà al foc per tot el que va fer el senyor Vives?” ha preguntat també Janet Sanz a Trias. La tinenta d’alcalde ha recordat que les empreses adjudicatàries del túnel de Glòries estan investigades per corrupció en la suposada trama del 3 % i ha dit que el govern serà “proactiu” en col·laborar amb la justícia. “Vostès fan el possible per no acabar la carrera esquitxats per corrupció”, ha afegit Sanz en un combat dialèctic directe cap a Trias.

Les paraules de Sanz han encès el debat i han forçat l’exalcalde a intervenir-hi. “Quan un se sent acorralat, el que fa és el que ha fet vostè”, ha etzibat Trias a la tinenta d’alcalde, que ha afegit: “Ha nascut una nova casta, que el que pretén és destruir l’adversari amb les eines que sigui”. El líder municipal del PDeCAT ha dit que les “insinuacions” de Sanz li provoquen “fàstic” i ha afirmat que si mai deixa l’Ajuntament serà “per aquesta nova manera de fer política”.

Una majoria en contra de l’aturada d’obres a Glòries

En el debat sobre Glòries ha quedat palès, novament, que la majoria del plenari no comparteix la rescissió del contracte del túnel que va aprovar aquest dilluns el Consell d’Administració de BIMSA. Les proposicions del grup Demòcrata, ERC i el PP que anaven en aquesta línia s’han aprovat, com també la de Cs que, entre d’altres, reclama un informe que determini responsabilitats tècniques i polítiques en l’adjudicació del túnel.

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha qualificat de “fiasco global” la gestió que el govern a Glòries. “Si vol acabar les obres, la millor opció no és parar-les”, ha dit Mejías, que ha acusat l’executiu de “trencar el consens”. El regidor d’Arquitectura, Daniel Mòdol (PSC), ha assegurat que govern, BIMSA, veïns i constructores coincideixen en què “l’única solució” era rescindir el contracte i ha acusat els grups contraris de fer “política barata”.

“No demanin a Esquerra que de sotmeti al seu bullying dogmàtic”, ha replicat al govern Alfred Bosch (ERC). El líder dels republicans ha dit que Glòries evidencia que l’executiu es dedica a “crear problemes” en comptes resoldre’ls. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que a Glòries el govern ha fet prevaldre la ideologia a la gestió. “Vostès no creien en el túnel de Glòries”, ha dit. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, s’ha abstingut en totes les proposicions i ha demanat al govern que dialogui amb les constructores perquè la rescissió del contracte sigui pactada.