La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha assegurat a betevé 91.0 fm que té la “intenció” d’obrir una investigació per informar-se “exactament” sobre la rescissió del contracte del túnel de Glòries, una decisió que troba “dràstica”. Qui ja ho ha fet és el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que vol esclarir quina repercussió tindrà l’aturada de les obres “per als veïns i la població en general”.

Ribó ha alertat que, més enllà dels retards que suposarà trencar el contracte amb les empreses constructores actuals, aquesta rescissió “pot tenir efectes” en altres projectes que depenen de la construcció del túnel, com la connexió del tramvia o la construcció d’habitatges socials. Per aquest motiu també ha demanat al govern municipal que l’informi detalladament de l’estat de les obres de Glòries i li proporcioni un calendari aproximat de la nova licitació.

De la seva banda, Maria Assumpció Vilà ha apuntat que “segurament” obrirà també una investigació per esbrinar el perquè de la decisió “dràstica” de rescindir el contracte. Vilà també ha demanat que “s’aclareixin les circumstàncies i com s’ha arribat fins aquí”, alhora que ha instat els grups municipals a arribar a consensos per desencallar Glòries: “Demanaria que fos un problema tècnic i no una qüestió política perquè es discuteixin entre ells”, ha sentenciat.

Podeu recuperar l’entrevista de Maria Assumpció Vilà a ‘La tarda de Barcelona’ aquí: