VICTÒRIA CAMPS, catedràtica d'Ètica "Jo seria partidària de prohibir tots aquests instruments que ja han fet mal en diferents ocasions. Faria això tant per raons ètiques com estètiques." VIRGINIA ÁLVAREZ, portaveu d'Amnistia Internacional "La cuestión principal és la falta de evaluación y de preparación y de directrices claras a la hora de ver cual es la proporcionalidad del material antidisturbios que se está utilizando."

L’oftalmòloga ha alertat que les pilotes de goma produeixen greus conseqüències físiques i emocionals a les persones afectades. A més, ha afirmat que “no és una arma de baixa letalitat”, sinó que causa “danys molt greus” com la pèrdua de l’ull, fractures d’òrbita o, fins i tot, la pèrdua del líquid cefaloraquidi.

En la comissió també hi ha participat la directora d’Aministia Internacional Catalunya, Imma Guixé, que ha demanat un augment dels mecanismes de control de la policia catalana.

D’altra banda, la catedràtica d’Ètica i Filòsofa Victòria Camps ha advocat per prohibir les pilotes de goma “no només per ètica sinó també per estètica”, és a dir, perquè són poc coherents amb la imatge d’una policia lligada a valors positius.