RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Aquesta espiral privatitzadora, aquesta idea que és èticament devastadora i és que tot és possible amb diners, que amb diners és possible comprar el nom d'una estació, que amb diners és possible fer un hotel en una finca protegida i catalogada de Ciutat Vella, que amb diners és possible sobreocupar l'espai d'una plaça pública, la combatrem. La combatrem i presentarem alternatives."

En un esmorzar informatiu amb motiu de l’inici de curs, Ricard Gomà ha avançat que la coalició farà “batalla política contra aquesta espiral que fa de la ciutat una eina de negoci i no de convivència”. El líder municipal d’Iniciativa creu que és “una tendència molt greu” i que “mentre avança la Barcelona “business”, retrocedeix la Barcelona social i de barri”.

En el mateix acte, Gomà ha posat sobre la taula un llistat amb 30 accions que, assegura, el govern de Trias ha incomplert. Es tracta d’iniciatives de la coalició que han rebut el suport de CiU al plenari o bé en comissions. Entre aquestes hi ha un pla de remodelació de Trinitat Nova, la creació de quatre superilles o la garantia de tres àpats diaris als infants en risc de malnutrició. Pel líder d’Iniciativa, l’incompliment d’aquests acords fa que el govern estigui instal·lat en una pràctica de “frau democràtic”. “No renunciarem a exigir el compliment de totes les iniciatives aprovades”, ha afirmat Gomà.