pere aragonès
Foto: Arnau Martínez (ACN)

(ACN) Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha proclamat aquest 25 de març els seus candidats per a les quatre demarcacions provincials de cara a les eleccions al Parlament i Pere Aragonès ha estat l’escollit per a Barcelona. El partit ha triat Aragonès com a cap de cartell i ara també ha oficialitzat que Marta Vilalta, Raquel Sans i Laia Cañigueral l’acompanyaran a la llista electoral.

Així, Aragonès comptarà amb Marta Vilalta, portaveu actual del Grup Parlamentari d’ERC, com a cap de llista per Lleida. Raquel Sans serà la líder dels republicans per Tarragona i Laia Cañigueral farà la mateixa funció a la demarcació provincial de Girona. Vilalta i Sans repeteixen com a caps de llista, mentre que per a Cañigueral serà la primera vegada. Totes tres candidates han estat escollides després d’haver aconseguit els avals necessaris de la militància.

Aragonès vol ser president amb una “majoria més àmplia”

Aragonès ha promès treballar “incansablement” per tornar a ser president de la Generalitat, per bé que espera fer-ho “amb una majoria més àmplia” que li doni més marge de maniobra per tirar endavant les polítiques de l’executiu.

El 20 de gener el Consell Nacional del partit ja havia avalat Aragonès com a candidat i a les primàries que ha dut a terme la formació no s’ha presentat cap altra candidatura a cap de les demarcacions. A partir d’ara, el procés electoral continua en marxa per triar els membres que hauran d’integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 2 d’abril pel Consell Nacional de la formació.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?