Amb onze anys des de la seva fundació i nou eleccions a les espatlles, el Partit Comunista del Poble de Catalunya, amb Glòria Fontcuberta al capdavant, es defineix com “la força del treballador” i estableix com a eix principal la construcció del socialisme.

En clau econòmica, el Partit Comunista del Poble de Catalunya vol “promoure l’economia social i el cooperativisme“. Defensen que els serveis municipals es quedin en mans públiques, a diferència del que promouen altres partits. Asseguren que Barcelona necessita un canvi de model econòmic que compti amb més indústria i menys turisme.

Pel que fa a propostes de caire social, demanen el transport públic gratuït per a les persones que estan a l’atur i els estudiants. Sostenen que cap immigrant no és il·legal i advoquen per l’aplicació “efectiva” de la Llei de la dependència.

Són contraris a les retallades i defensors de la laicitat total. Consideren que cal “municipalitzar tots els serveis” en matèria educativa i aturar tots els plans urbanístics. Per contra, volen promoure l’habitatge públic de lloguer “no superior el 10% del salari”.

La principal mesura de seguretat, diuen, ha de ser la persecució de la corrupció política i empresarial.

[Les 25 candidatures de les eleccions municipals de 2011]