La llista que encapçala Efrén Garcia vol construir un món millor, sense exclusió social i amb una distribució “més justa” de la riquesa. Tot i que el candidat s’hi presenta per primer cop, el partit de la “polètica” va néixer el 2005 i ja va concórrer als comicis municipals de 2007, en què va obtenir 718 vots.

En matèria econòmica, PUM+J es compromet a promoure ajuts “reals” a l’emprenedor, en forma de microcrèdits avalats per l’Ajuntament; donar suport a les pimes per crear un nou mercat laboral, que es fonamenti en iniciatives properes, com ara cooperatives, mutualitats, fundacions, empreses d’inserció i comerç just.

Consideren també que cal impulsar un Pla de sostenibilitat mediambiental i una política d’habitatge encaminada a reduir l’especulació immobiliària i el preu de les vivendes, perquè estiguin a l’abast de tothom. Pel que fa a l’educació, PUM+J advoca per un ensenyament públic i de qualitat per a tothom, que tingui els valors com a base.

El gruix de propostes del partit de la “polètica” el trobem en clau social. Diuen que volen acabar amb la pobresa i l’exclusió social a Barcelona per construir una societat intercultural més igualitària i un món més just, i això passa, precisen, per fomentar el diàleg comú i millorar els serveis socials. D’aquesta manera es podrien detectar els veritables problemes de la ciutat i garantir una autèntica societat de benestar, conclouen.

[Les 25 candidatures de les eleccions municipals de 2011]