Has sentit a parlar de l’app Palumba? Es tracta d’una aplicació mòbil creada per a aquells votants que tenen dubtes sobre qui votar de cara a les eleccions europees 2024. És una eina d’assessorament de vot que busca diversos objectius: mobilitzar el vot i lluitar contra l’abstenció, informar els usuaris sobre els debats polítics europeus i lluitar contra la polarització, entre d’altres. Si no saps qui votar a les eleccions europees 2024 i estàs pensant a fer un test, Palumba és una de les opcions disponibles.

Palumba: com funciona l’app del 9-J?

Abans que res, l’app et demanarà algunes dades personals: la llengua que vols fer servir (entre les quals hi ha el català), el país on votaràs, l’edat i amb quin gènere t’identifiques (dona, home, gènere fluid, no binari o d’altres). A partir d’aquí, et comença a plantejar una trentena de preguntes, com per exemple si estàs a favor o en contra de reduir els viatges en avió, si s’ha de regular la immigració a la Unió Europea o si s’ha de permetre el dret a l’autodeterminació, entre moltes d’altres. A cada pregunta cal respondre si t’agraden o no i en quin grau.

Les candidatures del 9-J més pròximes a tu

Un cop acabat tot el qüestionari i carregades les dades, l’aplicació et fa “match“, és a dir, et diu el percentatge d’afinitat amb cada partit europeu i amb quina candidatura tens més afinitat.

Més endavant, en funció del país que hagis seleccionat, et farà un rànquing amb les candidatures de la teva circumscripció. L’aplicació utilitza una estètica i un estil similar a altres apps molt populars com Tinder o Duolingo.

palumba app test 9j eleccions europees 2024

Una idea nascuda a Barcelona

L’idea original de l’aplicació la va tenir en Pol Villaverde, un barceloní de 22 anys, que va escollir Barcelona com a camp base del projecte “per motius pràctics evidents”, però també per fer que la Capitalitat Europea de la Democràcia, que Barcelona ostenta aquest 2024, es traduís en un llegat tangible i que pugui perdurar en el temps.

Tal com detallen els mateixos creadors de Palumba, són una associació sense ànim de lucre formada per 15 membres a l’equip, a banda dels 120 voluntaris de tota la Unió Europea. El grup va néixer al Fòrum Europeu Alpbach, l’esdeveniment europeu de la Joventut a Estrasburg, amb l’objectiu d’impulsar la participació cívica dels joves. Té la supervisió de les institucions europees i entitats de participació ciutadana.

On descarregar l’app de Palumba?

L’app de Palumba es pot descarregar tant des de la botiga d’Apple (per a iOS) com des de Google Play (Android):

També tens l’opció de consultar els programes electorals de tots els partits per llegir les propostes de cada candidatura i acabar de decidir el teu vot.