La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, no ha concretat quantes inspeccions s’han fet al districte, tot i que ha explicat que se n’han continuat fent de forma aleatòria per detectar els pisos turístics il·legals. Tampoc no ha concretat quants dels propietaris infractors s’han acollit a la proposta de cedir els habitatges per a lloguer social a canvi de condonar el 80 % de la multa.

Pin ha actualitzat la xifra d’expedients oberts a apartaments irregulars, ara n’hi ha 444 en lloc de 330, tot i que ha aclarit que no significa que tots siguin sancionats. La regidora també ha assegurat que s’han enviat cartes a 20 plataformes digitals per demanar que presentin les dades dels pisos i de les persones que els ofereixen, de manera que es pugui identificar aquells que no consten en el registre de la Generalitat.

Els grups de l’oposició, excepte la CUP, han criticat la manca de dades aportades per l’executiu. El PSC ha acusat el govern d’Ada Colau de “vendre fum” en matèria de turisme, i CiU li ha retret que “no té model de turisme” per a la ciutat, i que les mesures són “efectistes”. Des de Ciutadans, PP i ERC han aprofitat per reiterar les crítiques a la moratòria de llicències d’establiments turístics, que consideren que s’hauria d’aixecar als barris amb menys visitants.