El regidor del PP Xavier Mulleras ha acusat el govern d’haver deixat “la samarreta verda amagada en un calaix”, en referència al símbol contra els desnonaments usat per les plataformes socials de defensa d’habitatge. La regidora de CiU Maite Fandos ha assegurat que el govern de Barcelona en Comú està “enganyant la gent” i ha afegit que apliquen mesures aprovades pel govern anterior “explicant que ho fan vostès”.

El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, s’ha defensat i ha explicat que, tot i que la Generalitat encara no ha fet el protocol per aplicar la nova llei aprovada a partir de la ILP d’habitatge i pobresa energètica, l’Ajuntament ja hi està treballant. Montaner ha assegurat que se’ls demana rapidesa i que es facin processos de participació, cosa que ha qualificat d'”impossible”, i ha recordat que s’han aturat 50 desnonaments a Nou Barris durant aquests tres mesos.

Tot i les crítiques, tots els grups s’han mostrat disposats a donar suport a les polítiques d’habitatge que promogui el govern. Per això, Montaner dóna ja per fet que es podrà aprovar la modificació del pressupost d’aquest any per destinar part del superàvit a polítiques socials.