Els quatre periodistes segueixen el dia a dia de l’actualitat municipal i consideren que el govern de Barcelona en Comú ha pecat “d’inexperiència” en aquest primer balanç de mandat.

Per Paco Espiga, l’equip encapçalat per Ada Colau “ha fet un inici clàssic de mandat amb anuncis i declaració d’intencions, però ara és l’hora d’actuar”. En aquest sentit, Espiga creu que “el govern municipal ha generat unes expectatives que difícilment podrà complir”.

Durant el debat, els periodistes han afirmat “ha mancat diàleg amb l’oposició i amb alguns sectors de la societat” i que, amb només 11 regidors, Barcelona en Comú haurà de fer un gran esforç per portar a terme les seves propostes. Consideren que es respira “mala maror” a la corporació municipal, ja que s’han pres “decisions unilaterals”, sense comptar amb la resta de grups municipals.

Un de les principals crítiques al govern ha estat “l’ús de la gesticulació” en accions com la retirada del bust de rei Joan Carles I de la Sala de Plens o la presència de l’alcaldessa en un desnonament en el seu primer acte oficial. “El que fa el nou govern té molta repercussió, tothom està a l’expectativa”, ha assegurat Sílvia Angulo, de ‘La Vanguardia’, que ha afegit que en aquests primers dies “falta diàleg” i que el govern municipal haurà de pactar amb els grups per impulsar el seu projecte.

Sobre el paper de l’oposició, els periodistes consideren que aquests 100 dies han servit a alguns partits per pair els resultats electorals. Per Víctor Mondelo, “l’oposició no es creu encara que hagi perdut la seva ciutat”. En la mateixa línia, Cristina Buesa, considera que els partits s’estan posicionant en el nou escenari polític municipal i que “Barcelona en Comú no es pot permetre pactar només amb el PSC i que necessitarà també el suport d’ERC”.

Sobre l’ús de les xarxes socials, s’ha posat com a exemple un polèmic tuit de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, en què considerava que la comissió convocada per tractar sobre la venda a la manta denotava “racisme”. Segons els periodistes, aquestes piulades “no ajuden que s’estableixin pactes amb la resta de partits”.

Durant el debat, s’han parlat d’altres temes com la crisi dels refugiats. En aquest sentit, Paco Espiga considera que en aquest tema “el govern ha estat hàbil i ràpid”.

Amb aquest escenari, els periodistes consideren que es presenta una “tardor mogudeta” pel que fa a la política municipal. El debat ha tingut repercussió a les xarxes socials i, des de Barcelona en Comú, s’ha animat a valorar els 100 dies del nou govern municipal amb l’etiqueta del programa #btvmes.