zbe barcelona 2022

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han reaccionat a la sentència del TSJC que anul·la la zona de baixes emissions (ZBE) i, en general, culpen el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni del revés judicial. En un fil a Twitter, Max Zañartu (ERC) ha lamentat “la manca de rigor del govern municipal” per no justificar de manera satisfactòria la ZBE: “No és capaç de fer que les coses surtin bé a la primera”. Zañartu també apunta que la sentència pot ser una oportunitat per replantejar aspectes de la zona de baixes emissions per fer-la “més eficient”.

En un comunicat, Junts per Catalunya apunta que “el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni és l’únic responsable del nyap de la ZBE”. “No es poden fer pitjor les coses”, diu el grup, que preferia una aplicació “més racional i progressiva” de les restriccions. Des de Ciutadans, Luz Guilarte ha demanat que “de manera immediata” s’aturin i anul·lin les sancions en curs per no perjudicar els conductors i ha qualificat la sentència de “garrotada judicial contra el govern municipal”.

També el popular Josep Bou ha reclamat a l’alcaldessa que deixi sense efecte la zona de baixes emissions després del “revés judicial del TSJC” i ha demanat que s’anul·lin totes les multes imposades fins ara. Des de Valents, Eva Parera ha piulat que la de la ZBE “era una pèssima ordenança” i que no es podia aplicar. El grup diu que va advertir que era “injusta i desproporcionada” i celebra que la justícia els hagi donat la raó.