Així doncs, encara no és clar quin serà el símbol o consigna que encapçalarà la manifestació de dissabte que ve contra la retallada de l’Estatut. El president de la Generalitat, José Montilla, ja va deixar clar que li agradaria que fos la senyera, però, de moment, Òmnium Cultural, que és qui convoca la manifestació, no hi està d’acord.

Vista la polèmica suscitada, però, la direcció d’Òmnium s’ha mostrat més o menys oberta a un possible canvi. Una solució seria, per exemple, una pancarta amb la senyera i la consigna alhora. Però alguns membres, com el jurista i vocal de l’entitat Alfons López Tena, ja han declarat que no estan disposats a fer absolutament cap modificació.

El president de la Generalitat, José Montilla, va proposar encapçalar la mobilització amb una senyera perquè és un símbol transversal que pot representar el sentiment de més catalans. Avui el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit que la millor manera que la manfestació sigui massiva és que estigui encapçalada per la bandera i els màxims representants institucionals del país.

CiU, ICV i ERC han tret importància al debat i coincideixen que és moment d’unitat i de no generar polèmica. Tots els partits polítics estan d’acord que la prioritat és mobilitzar un gran nombre de gent.

Des del PP, Alicia Sánchez Camacho ha retret a Montilla que ha fracassat en l’intent de convocar una resposta unitària ja que no hi ha consens pel que fa la capçalera de la manifestació. C’s s’han mostrat contraris que la senyera encapçali la mobilització. Argumenten que s’utilitzaria un símbol propi de tots els catalans per a representar la voluntat d’una minoria.