El PSC ha estat el primer partit polític en deixar un ram de roses als peus del monument a Casanova. L’encara ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha assistit a l’acte tot i que ha  clarificat que la seva presència no té res a veure amb formar part a les llistes socialistes per a les eleccions del 28 de novembre i ha afegit que no és la primera vegada que participa a l’ofrena floral.

Unió Democràtica s’ha avançat a Convergència en l’ofrena floral. Josep Anton Duran i Lleida i Artur Mas s’han referit al discurs institucional del president de la Generalitat. El líder d’Unió ha subratllat el “to partidista” del parlament. En la mateixa línia, Mas ha afegit que ara és moment de cohesionar la societat.

Els partits independentistes també han près part en l’ofrena. Per part d’ERC, Ridao, Portabella, Puigcercós i Benach han participat en l’acte. Solidaritat Catalana i Reagrupament han fet la seva ofrena a Rafael Casanova enmig de crits d’independència.

Joan Herrera ha encapçalat la representació d’ICV-EUiA. L’ecosocialista ha declarat que és indispensable la cohesió de la societat i que aquesta condició no és incompatible amb proposar solucions per a la crisi econòmica.

Els sindicats UGT i CCOO han aprofitat l’ofrena floral d’enguany per aconseguir adhesions a la vaga general del 29 de setembre. De fet, el seu ram de flors, en comptes de lluir els símbols dels sindicats, mostrava el lema de la mobilització.