Alberto Fernández Díaz ha estat l’únic representant del Partit Popular que ha assistit a l’ofrena floral al monument de Rafel de Casanova, integrant la comitiva municipal. Els populars han volgut expressar amb aquesta absència la discomformitat amb el perfil de la Diada que qualifiquen d’independentista i sobiranista”, però han celebrat que l’estelada no hagi presidit les ofrenes a Casanova, tal com havien demanat.

Des del parc de la Ciutadella, Alícia Sánchez Camacho ha manifestat que la festivitat, “tal com es fa ara, no fa participar tota la societat catalana, que és plural” i ha mostrat el seu desacord amb l’homenatge que s’ha retut la la llengua catalana. “No s’ha de fer un homenatge d’una cosa a costa d’una altra”, a apuntat en referència a la llengua castellana.

Tant la líder del PP com el president de Ciutadans insten el president de la Generalitat, José Montilla, a fer una reflexió profunda i replantejar la Diada. Albert Rivera ha fet arribar aquest missatge davant del monument de Tarradellas sota el lema “Convivència sí, independència no”. Considera que, “a Catalunya, hi ha més elements que ens uneixen, que no pas que ens separen” i que cal fer de la Diada una jornada sense caire nacionalista.