L’encarregada de conduïr l’acte ha estat l’actriu Rosa Renom i l’alcalde d’Aiguamúrcia -Alt Camp- ha estat el municipi que ha entregat la senyera al president del Parlament, Ernest Benach. L’ensenya s’ha hissat amb els acords del ‘Cant a la Senyera’.

Oda a Espanya de Maragall

El cantautor de Tàrrega, Xavier Ribalta ha estat l’encarregat de llegir dos poemes. “L’Oda a Espanya” de Joan Maragall que ha arrencat grans aplaudiments entre el públic, i “La ciutat llunyana” de Màrius Torres.  Després ha estat el torn de l’escriptor Josep Maria Espinàs, que ha recordat els inicis de la Nova Cançó, i ha recitat fragments d’ “A la vora de la nit.”

Homenatge a la unitat de la llengua

L’acte ha comptat amb una nodrida representació d’artistes de totes les terres de parla catalana. Ha començat la cantant de la Catalunya Nord Gisela de Bellsolà, interpretant “A la vora de la mar”, seguida dels algueresos Franca Masu i Claudio Gabriella.

Després ha estat el torn de Toti Soler i la colla Mare Nostrum, que han ballat una ‘sardana flamenca’. En representació d’Andorra, Ester Nadal ha recitat un poema de Josep Dallerés, i en representació del País Valencià s’ha interpretat una versió de la Moixeranga. El grup ‘Quico el Cèlio, el noi i el Mut de Ferreries’ ha tancat les actuacions amb la interpretació de la ‘Jota de Jotes’.

La interpretació dels Segadors, amb la presència dels presidents Pujol, Maragall i Rigol a la tribuna, ha posat punt i final a l’acte.