robatori nou barris càmeres

Les ocupacions d’habitatges a Barcelona van baixar un 7 % entre el 2019 i el 2021. En concret, segons dades del Ministeri de l’Interior, l’any passat a la ciutat es van ocupar 1.502 pisos, mentre que el 2019 van ser 1.610. En canvi, al conjunt de Catalunya l’any 2021 les ocupacions de pisos van créixer un 10 % (de 6.638 l’any 2019 a 7.345 dos anys més tard) . Al global d’Espanya el creixement va ser de 15 % (de 14.621 el 2019 a 17.274).

Ho ha explicat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, durant el plenari del més de juny del 2022 a l’Ajuntament de Barcelona. Durant la seva intervenció, Martín també ha afegit que el 100 % de les ocupacions que van tenir lloc l’any passat a la ciutat van ser de pisos que estaven buits i el 74 % són propietat de grans tenidors (com bancs o fons d’inversió).

Debat crispat entre Martín i Parera

Les explicacions de Lucía Martín al ple han arribat arran d’una proposta de Valents (la formació encapçalada per Eva Parera), que demanava un pla per lluitar contra les ocupacions il·legals de pisos, locals i solars. Parera ha acusat el govern municipal d’Ada Colau “d’ajudar a delinquir” i no tenir ganes de “canviar les normes per protegir els propietaris”.

Llencen un missatge molt equivocat, que ocupar surt gratis i és un dret… No, és un delicte!
Eva Parera, presidenta del Grup Municipal de Valents

Amb un to igual de contundent que el de Parera, la regidora d’Habitatge ha expressat “màxima contundència” contra les ocupacions delinqüencials, alhora que ha carregat contra Valents:

No els interessen els petits propietaris o la gent treballadora, vostès defensen els més forts… Passen de ser valents a ser covards
Lucía Martín, regidora d’Habitatge