cartells contra ernest i pasqual maragall

(ACN) Els Mossos d’Esquadra investiguen d’ofici l’aparició a diferents punts de Barcelona d’uns cartells que mostraven una imatge de l’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall al costat del seu germà Ernest, alcaldable per ERC a la capital catalana, amb un lema que deia “Fora l’Alzheimer de Barcelona”.

L’Ajuntament ha fet retirar els cartells, penjats a l’entorn de tres seus d’ERC i altres indrets de la ciutat. Els Mossos han explicat que la investigació la lidera la Unitat Central de Delictes d’Odi i de Discriminació. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat el seu rebuig aquest divendres envers una campanya “menyspreable que fomenta l’estigma cap a les persones amb Alzheimer i les seves famílies”.

La resta de líders polítics condemnen els fets

Alguns dels candidats a l’alcaldia per a les eleccions municipals del maig també han mostrat el suport a Maragall i han condemnat els fets. Xavier Trias, Jaume Collboni, Dani Sirera, Anna Grau i Eva Parera han mostrat el seu suport al líder d’ERC a Barcelona.

Els cartells es van penjar la nit del 8 de març

Fonts republicanes van explicar a betevé que dimecres, 8 de març, a la nit, un militant va alertar la formació que hi havia tres persones de mitjana edat penjant els cartells. Se’n van trobar a la seu nacional del partit al carrer de Calàbria, al casal d’ERC a l’Eixample i a la seu de la Federació de Barcelona d’Esquerra. També, es van veure cartells penjats a alguns arbres de les Corts i a la parada de l’Aerobús de la plaça de Catalunya.