Sant Felip Neri

L’Oratori de Sant Felip Neri denuncia que l’expropiació dels edificis de l’Escola Sant Felip Neri, que passarà a ser de titularitat pública, s’ha plantejat “amb mala fe” i “sense cap conversa prèvia amb els afectats”. En un comunicat, la congregació acusa l’Ajuntament d’actuar “de manera totalment arbitrària” i recorda que aquesta setmana s’ha signat un nou contracte amb el Consorci d’Educació de Barcelona “sense que en cap moment s’hagués acordat l’ús dels espais del convent i menys encara de la seva expropiació”.

L’entitat religiosa puntualitza que mai ha posat “cap impediment” perquè l’edifici de l’escola continuï acollint activitat educativa o perquè s’hi facin “reformes a fons per adaptar-lo a les necessitats”. I apunta que l’Ajuntament “sempre ha sabut que no podria disposar dels espais del convent que ara amenaça amb expropiar”.

Segons l’Oratori, aquesta era una “cessió provisional” per ajudar a solucionar els problemes d’espai del menjador, “sense imaginar que això acabaria sent l’excusa per expropiar el convent.” I acusa el govern municipal i el Departament d’Educació de “falta de previsió”.

Finalment, la congregació recorda la seva presència al recinte de l’Oratori de Sant Felip Neri durant més de quatre segles i considera que la decisió de l’Ajuntament suposa “un atemptat contra la llibertat religiosa i la seguretat jurídica”.