JOSÉ MONTILLA, president de la Generalitat No ha estat fàcil. Per moltes raons. Perquè hem hagut de fer el trànsit d'una etapa de bonança econòmica a una crisi sense precedents. Perquè s'ha hagut de donar resposta a un fort increment dels serveis públics, perquè hem hagut de fer, al mateix temps, un considerable ajust pressupostari." "Podeu estar orgullosos i anar amb el cap ben alt. Som el govern que ha fet un gran servei al país, que està fent un gran servei al país. No som el guirigall del tripartit que diuen alguns."

Abans de la signatura Montilla ha fet balanç de la legislatura en un acte al Palau de la Generalitat amb presència dels membres del seu govern.

El president ha aprofitat per destacar l’acció de govern d’aquests quatre anys, ha dit que Catalunya ha progressat molt més que en les set legislatures anteriors, sobretot en els àmbits de l’educació, la salut, la seguretat i els serveis a les persones. També ha demanat als seus socis de govern que ara que s’acosten les eleccions defensin la feina feta pel tripartit, de la qual, ha recalcat, s’han de sentir orgullosos.