minut silenci dona víctima crim masclista

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un minut de silenci per la dona assassinada víctima de la violència masclista a la Gran via, a Sant Martí, presumptament a mans de la seva exparella. L’acció s’ha fet aquest dimarts, a les 12 h, a la plaça de Sant Jaume, just davant de l’edifici del consistori.

A l’acte hi han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, regidors de les altres formacions que formen part del consistori. També s’hi ha sumat una representació destacada del govern català, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

CCOO talla la via Laietana

El sindicat Comisions Obreres s’ha sumat a la convocatòria del minut de silenci per condemnar aquest crim masclista i ha tallat durant uns minuts la via Laietana en sentit pujada.

Primera víctima mortal de violència masclista a Barcelona

Aquesta és la primera víctima mortal de violència masclista del 2022 a Barcelona i la segona a Catalunya després que, el 19 de febrer, una dona va ser assassinada a mans de la seva parella a Martorell. Durant el 2021, a Catalunya van morir 12 dones i un infant víctimes de la violència masclista. 

El consistori ha expressat el seu condol a la família i les amistats de la víctima, i ha activat el protocol de dol conjuntament amb institucions i entitats.

Trobada de la Taula Institucional de la Violència Masclista

Justament aquest dimarts es reuneix la Taula Institucional de Violència Masclista, que presidirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A la trobada també hi participen la quarta tinenta d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que atendran els mitjans de comunicació al Saló de la Ciutat.