Jaume Collboni al consolat del Marroc

(ACN/agències) L’alcalde Jaume Collboni ha visitat aquest dissabte al consolat del Marroc per oferir al país nord-africà l’experiència dels Bombers de Barcelona en rescats en zones afectades per terratrèmols. “Barcelona farà tots els possibles per ajudar en la reconstrucció física i de persones de la tragèdia que ara es viu”, ha assegurat.

Collboni s’ha reunit amb el vicecònsol a Barcelona, Omar Ait Ouahmane, acompanyat del director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, i d’altres representants municipals com la tinenta d’alcaldessa Maria Eugènia Gay. Abans de la trobada, l’alcalde també ha contactat personalment amb l’ambaixadora del Marroc a Espanya per fer-li arribar el seu suport. 

La xifra de morts arriba al miler

Segons el darrer balanç que ha facilitat el Ministeri de l’Interior, el sisme ja ha provocat 2.012 morts i 2.059 ferits, 1.404 de gravetat

La Generalitat de Catalunya està treballant per aplegar tota la informació sobre els catalans afectats pel terratrèmol del Marroc. El govern català també ha activat un punt de contacte per als catalans que hi tenen familiars. En aquest sentit, hi ha dues línies telefòniques per atendre emergències de catalans afectats pel terratrèmol.