La Rambla

(ACN) El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, s’ha referit a la pluja dels últims dies i veu possible que Barcelona deixi la fase d’excepcionalitat i passi a alerta per sequera. “Si acaba de fer el que sembla que farà, seria possible que canviéssim de fase, però hem d’esperar com van els propers dies”, ha afirmat Mascort. El conseller ha detallat que la conca del Ter-Llobregat està evolucionant molt millor que la resta de conques i ha detallat que actualment es troba a 213 hm3, a només 37 de poder canviar d’estadi.

La dessaladora del port de Barcelona, fins a l’any que ve

D’altra banda, Mascort ha admès que la dessaladora flotant que el govern va projectar al port de Barcelona no entrarà en funcionament aquest mes d’octubre, tal com ha avançat SER Catalunya. El conseller ha reconegut que amb el final de l’emergència per sequera per la pluja de les darreres setmanes, no es pot adjudicar a dit aquesta obra, tal com es preveia inicialment.

Ara, doncs, cal fer un concurs públic que, a la pràctica, vol dir que és necessari que es faci una licitació i complir tots els tràmits necessaris fixats per llei, que inclouen que diverses empreses puguin optar a la construcció d’aquesta planta.

Aquest concurs públic allunya, així, la possibilitat que la planta pugui entrar en funcionament el mes d’octubre, tal com preveia el govern català. A banda, Mascort ha recordat que es tracta d’una infraestructura que només s’utilitzaria en cas que s’entrés en fase d’emergència II, per tant, encara que estigui llesta per funcionar, només entrarà en servei quan es decreti aquesta fase de sequera. Això fa que no es prevegi abans del primer trimestre de l’any que ve. “Encara que no caigui ni una gota fins a finals d’any, no estarem en aquest estadi”, ha destacat Mascort.