Ernest Maragall no veu clara l’entrada d’ERC al govern de Jaume Collboni. Així ho ha dit a una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha qüestionat la possible incorporació dels republicans al govern socialista. Ha explicat que, en tot cas, “tindria algun sentit si hi hagués un algun contingut tangible i materialitzable que es convertís en contracte”, semblant a l’acord de finançament pactat entre ERC i el PSOE per a Catalunya.

L’exlíder republicà ha recelat del possible pacte, apuntant que, de moment, “no s’ha posat res sobre la taula” i que no es coneix “cap contingut públic”. En els últims mesos, l’expresident del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, ja s’havia mostrat contrari a l’entrada dels republicans al govern municipal.

Maragall vol girar full dels cartells de l’Alzheimer

Maragall ha volgut subratllar que ara s’ho mira tot com a “ciutadà lliure” i que només explica “el que sent, no el que proposa”. Ho fa després d’haver-se donat de baixa d’ERC per l’afer dels cartells sobre l’Alzheimer, una qüestió sobre la qual ara vol girar full: “Els fets són coneguts i ja no en parlaré més”, ha afirmat.

Nou curs polític: Collboni vol pactar el pressupost del 2025 a la tardor i sumar ERC al govern
Després d’uns mesos amb l’Ajuntament a mig gas per les cites electorals a Catalunya i a Europa, aquest setembre l’alcalde reprendrà l’activitat amb una Generalitat del mateix color polític que l’Ajuntament

El pressupost municipal, tot un desafiament

El nou curs polític arrenca amb un repte per a l’alcalde Collboni, el de tenir un pressupost per al 2025. Per això busca un acord amb BComú i ERC. Les últimes setmanes l’alcalde ha apressat els republicans d’Elisenda Alamany perquè reprenguin la consulta a la militància perquè ERC entri al govern municipal. Un pacte que estava pràcticament tancat, però un congrés fallit de la federació d’Esquerra a Barcelona va deixar l’entesa guardada temporalment en un calaix. Caldrà veure com afecta a Barcelona el procés de renovació dins ERC, que farà el congrés de refundació del partit al novembre.