L’alcaldable d’Esquerra, Ernest Maragall, considera que Jaume Collboni, que aquest dissabte ha estat proclamat candidat a l’alcaldia del PSC, és el seu adversari principal en la cursa cap a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona. El republicà assegura que el debat està entre ERC i el PSC perquè considera que el projecte dels comuns està esgotat. En aquest sentit, Maragall ha assegurat que el socialista és “l’alternativa continuista” i situa els republicans com els únics capaços d’oferir un gran “projecte d’ambició i transformació de Barcelona”.

ERC es presenta com una força renovada

El president del Grup Municipal d’ERC ho ha dit en la Jornada Municipalista de la formació que s’ha fet al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart, que ha coincidit el mateix matí que s’ha fet l’acte de proclamació com a cap de llista del socialista. “No és una coincidència”, ha assegurat, i ha fixat el debat de fons dels comicis del maig, que està “entre el que representen Jaume Collboni i el PSC i entre el que representa ERC i jo mateix”.

Maragall també ha assegurat que ERC és una força renovada i que està en condicions d’oferir a Barcelona “un gran projecte compartit des de la complicitat de la ciutat de la mà del govern de Catalunya”. En aquest sentit, ha subratllat que el govern republicà a la Generalitat “entén Barcelona, vol servir Barcelona i vol que tingui el lideratge de país que no es pot abandonar”.

Estem confiats, convençuts i orgullosos de formar part del projecte polític d’ERC a Barcelona. Tenim l’ambició i la confiança que serem el lideratge des de l’Ajuntament de Barcelona que la ciutat demana”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona

També ha dit que els republicans estan construint aquest lideratge compartit col·lectiu “en contacte amb la ciutadania”.

“Els comuns ja no són capaços de convertir il·lusions en projectes”

El candidat republicà ha reiterat, com ja va dir fa uns dies, que BComú, el partit de l’alcaldessa Ada Colau, no pot afegir valor a la ciutat. “Estem davant d’un projecte polític, el dels comuns, que ha donat de si tot el que podia”, ha afirmat. Maragall ha assegurat “que es veu i es constata cada dia que no és capaç de concretar, ni de convertir il·lusions en projectes”.