Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones després de la protesta. Pressumptament han atemptat contra els agents. Els manifestants, majoritàriament joves, han cridat eslògans contra el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, qui paral·lelament i acompanyat de membres del partit s’ha manifestat a la plaça de Sant Jaume. D’aquesta manera, PxC ha retret al Departament d’Interior que els prohibís manifestar-se a Salt contra la construcció d’una mesquita aquest agost.

La manifestació antifeixista ha arrencat amb una hora de retard perquè els diversos grups han estat discutint com baixar per la Via Laietana i arribar-se a la plaça de Sant Jaume, on havien de ser els seguidors i membres de PxC. Davant del desplegament policial, la marxa ha enfilat la Ronda de Sant Pere i el carrer de Trafalgar, en direcció al Born. S’hi han sentit consignes com ara “contra el feixisme, acció directa”.

Tot seguit han intentat accedir novament a la plaça de Sant Jaume, però els Mossos han barrat el pas al carrer de la Princesa. El cos policial ha desplegat un centenar d’efectius per evitar enfrontaments entre els antisistema i els assistents a la manifestació de PxC.

Una segona marxa antifeixista

Aquesta tarda, a les 18 hores, diferents associacions, moviments, sindicats i alguns partits han convocat una altra manifestació a la plaça de Sant Jaume contra el feixisme, arran també de la convocatòria de Plataforma per Catalunya. La comitiva durà el lema “Per la democràcia, per la convivència en la diversitat”.