Accidentada, caòtica, confusa... Són alguns dels adjectius que descriuen la jornada que s'ha viscut al Parlament de Catalunya. Tot ha començat quan s'havien de votar les resolucions després del Debat de política general. Primera interrupció: els grups no tenien tota la documentació. Mitja hora més tard, nou contratemps. La fórmula habitual és agrupar les resolucions per votar-les, però Solidaritat Catalana ha demanat que es votessin per separat. I la Mesa del Parlament li ha donat la raó. Amb aquest panorama, han començat les votacions. Tot avançava molt lentament, i un diputat del PP ha encès el llum d'alarma. Finalment, però, la mesa no se n'ha sortit. Així doncs, la votació s'ha ajornat fins demà. És la primera vegada que el Parlament celebra un debat i n'ajorna el final. Tot un embolic que ha acabat emmascarant la importància d'algunes de les resolucions. Com per exemple, una de les que ja s'han aprovat, la pactada entre CiU i ERC per reclamar el concert econòmic. A l'ordre del dia de demà hi aniran d'altres, com el front comú de l'oposició per forçar que el govern presenti els pressupostos abans de les eleccions generals.

El més habitual és agrupar les votacions per agilitar el procés, però Solidaritat Catalana ha forçat que les votacios es fessin una a una, i n’hi havia més de 600. La situació ha obligat la mateixa presidenta de la cambra, Núria de Gispert, a demanar disculpes.

Els diputats han tornat a omplir l’hemicicle per començar un ple extraordinari sobre la reforma constitucional. Un debat que també ha començat amb polèmica, perquè un dels grups que l’havia impulsat, Solidaritat Catalana per a la Independència, a última hora se n’ha desmarcat i ha demanat que s’anul·lés. Convergència, Esquerra i Iniciativa han estat crítics i han titllat la reforma d’autoritària i feta a esquenes de la ciutadania i de les altres institucions. En canvi, socialistes i populars l’han defensada i han argumentat que era una qüestió de responsabilitat europea.