El primer a comparèixer ha estat, Pere Macias, que va ser conseller de Política Territorial entre els anys 1996 i 2001, just quan es van adjudicar alguns dels projectes que estan sota sospita. És el cas de la Línia 9. Diversos trams de l'obra es van encarregar a Ferrovial, l'empresa que suposadament va pagar comissions al Palau a canvi de rebre encàrrecs de l'Administració. El convergent ha dit que mai no va beneficiar la constructora i ha estat crític amb la comissió. PERE MACIAS, exconseller de la Generalitat "Aquest Parlament ha viscut, al si d'aquesta comissió però també podriem posar d'altes exemples doncs camins que no són precissament d'entesa si no més aviat de sectarisme". Més contundent ha estat el segon exconseller a parlar. Felip Puig ha afirmat que el Tripartit vol destruir CiU sense tenir-ne proves concloents. FELIP PUIG, exconseller de la Generalitat "A vostès no els interessa la veritat, vostès el que intenten és construir un relat. Un relat que com abans ha dit algú, deixi algunes taques en el vestit immaculat de més o menys un quart de segle de bon goven catalanista i nacionalista. Aquestes peces han d'encaixar com sigui, a cops de martell". Puig ha defensat l'honorabilitat del partit, la legalitat dels convenis entre la Fundació Trias Fargas i el Palau, i ha subratllat que cap estament judicial ni cap auditoria han posat en dubte les finances de la formació o del govern de Pujol.

En la compareixença davant la comissió parlamentària, els dos exconsellers de Política Territorial durant els governs de Convergència i Unió han negat rotundament que adjuquessin obres públiques a dit per finançar el seu partit. Denuncien que al darrera de tot això hi ha l’intent de destruir la federació nacionalista i que se’ls està acusant sense proves. A partir d’aquí la compareixença ha anat pujant de to, amb retrets constants entre el govern i l’oposició. De fet, el president de la Comissió l’ha hagut d’aturar en alguns moments per cridar a l’ordre els diputats.

Durant la seva compareixença, l’actual secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha negat un presumpte finançament irregular del partit a través de l’adjudicació d’obra pública  i s’ha desvinculat del projecte de construcció d’un hotel de luxe annex al Palau de la Música.

En la mateixa línia ha declarat minuts abans l’exconseller Pere Macias, que ha fet una defensa, fins i tot una lloança, de la feina feta al seu pas per la conselleria – entre  1996 i 2001- . Macias també ha descartat haver beneficiat l’empresa Ferrovial.