ASSUMPTA ESCARP, portaveu del Grup Municipal del PSC "Per poder donar solucions en aquest moment fa falta lideratge i una certa voluntat de buscar la majoria, cosa que en aquest moment el govern no està fent." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Vaig veure un alcalde sense precisió en el seu discurs i en les seves propostes, sense un horitzó clar de ciutat i sense aquest full de ruta que abans esmentava." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Lamento l'aposta de Xavier Trias per la marina de luxe al Port Vell i per aquest macroprojecte de ciutat del joc metropolità, perquè em sembla que és clarament apostar pels elements més negatius, pel pitjor que ens ha portat a la crisi." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Ha d'explicar estratègia, ha d'explicar full de ruta i ha de fixar un temps per dir si ha triomfat o ha fracassat amb l'obtenció d'aquella proposta que havia fet."

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que l’alcalde el va decebre i que el seu discurs va ser en molts aspectes “imprecís”. Fernández Díaz ha destacat la importància del suport del PP a l’hora d’aprovar els pressupostos municipals i ha demanat a Trias que “deixi de fer de capità Nemo” i retiri el projecte del Blau@Ictinea.

Més enllà dels nous projectes, Fernández Díaz creu que Trias ha de concentrar-se a avançar els projectes urbanístics encallats, com la zona de Can Batlló, la plaça de les Glòries Catalanes o el 22@. El popular també ha criticat que Trias xifrés en 50 milions d’euros l’aportació de les arques municipals a Spanair; denuncia que han passat ja dues setmanes de la fallida de la companyia, i l’alcalde encara no n’ha donat explicacions més detallades.

PSC, ICV-EUiA i UxB

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Assumpta Escarp, ha assegurat que la conferència de Trias va “estar plena d’obvietats i sense cap idea nova”. Escarp acusa Trias de manca de lideratge i de no intentar consensuar majories per tirar endavant els temes importants de la ciutat.

El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha rebutjat frontalment les propostes de Trias referents a convertir el Port Vell en una marina de luxe o la possibilitat d’estudiar ubicar un casino a l’estil de Las Vegas a l’àrea metropolitana. Gomà ha dit que aquestes propostes “situen Trias als antípodes de la seva retòrica de ser l’alcalde de les persones”.

Jordi Portabella (UxB) creu que Trias va repetint “cada mes els mateixos mantres” i assegura que l’alcalde està “mancat d’una estratègia, un full de ruta i un calendari per poder aconseguir els objectius que es va plantejar”. El líder republicà recomana a Trias que treballi per enfortir la capitalitat de Barcelona i el seu catalanisme.