Primer tràngol important per a Xavier Trias i el seu govern, que retirarà el projecte de les Glòries presentat fa just una setmana. Ho farà obligat per l'oposició. PP i ICV han sumat els seus regidors al voltant d'una proposta del PSC. D'aquesta manera han recordat al govern que està en minoria i l'han advertit que en aquestes circumstàncies els projectes es consensuen abans de presentar-se. Trias ha respost que acata el que aprova el Plenari. Una actitud que sempre va reclamar al seu antecessor i que va generar més d'una batussa política amb Hereu, qui avui l'ha interpel·lat. Iniciativa i PP també han acusat el govern de no dialogar... I Unitat per Barcelona, tot i que no s'ha sumat al consens dels seus companys d'oposició, també ha trobat pegues al projecte presentat pel govern. Un cop retirat, tots els grups s'emplacen a una comissió que juntament amb els veïns hauran de consensuar un nou planejament.

El president del PSC, Jordi Hereu, ha demant al consistori durant el plenari municipal de gener que tiri enrere la proposta unilateral perquè, consideren, trenca el consens. Ha demanat, a més, que es generi una comissió de debat oberta a tots els grups polítics, tècnics i veïns.

L’alcalde, Xavier Trias, s’ha compromès a obrir un debat i “buscar el consens” amb l’objectiu de no enquistar el projecte.

El projecte de reforma presentat la setmana passada preveu transformar les Glòries en una gran plaça plana, amb 140.000 metres quadrats de zona verda.