JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Poden presentar una moció de confiança, que és una mesura que preveu la llei per tenir els pressupostos aprovats. En comptes d'amagar-se en el paper de víctima, en el paper que no el volen ajudar i apel·lar a la responsabilitat, el que ha de fer és liderar, posar-se al capdavant, que és ell l'alcalde." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "L'alcalde Trias fa unes setmanes estava dient que la pròrroga dels pressupostos no era cap drama i ara resulta que és una catàstrofe. I tot això era la crònica d'una paràlisi anunciada." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "El que no pot fer Xavier Trias és atribuir a la resta de forces polítiques el que és la seva incapacitat i el que és la seva irresponsabilitat." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Nosaltres, com els he dit, hem vingut aquí a arremangar-nos i a ajudar." JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Nosaltres hem de poder parlar amb tranquil·litat i el mateix alcalde ho farà amb els responsables polítics de cadascun dels grups i jo crec que n'hem de parlar i ens hem de donar temps."

Tant el PSC com el PP han coincidit en què de pacte de mandat ja n’hi ha un, el PAM, el document que es va aprovar a l’octubre gràcies a l’abstenció dels socialistes i el vot favorable d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat). El PSC ha demanat a l’alcalde que no s’amagui en el paper de víctima i l’han reptat a una qüestió de confiança. El PP, en canvi, condiciona tot acord de mandat a la derogació del PAM.

ICV-EUiA també ha rebutjat tot acord estable amb Trias, a qui acusen d’estar “desconnectat de la realitat social”. Unitat per Barcelona sí que està disposat a seure i negociar els pressupostos. El líder de la coalició, Jordi Portabella, també ha assenyalat que el PAM ja és un acord de mandat i que reconsiderar-lo seria “un error de principi”.