JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'Unitat per Barcelona "En el pròxim plenari tornarem a intentar que hi hagi una votació per adherir-nos a l'Associació de Municipis per la Independència. Tenim suport com per pensar que aquesta vegada ho podem guanyar. En el cas que no es produís, també ho dic clarament, no permetrem que es perdi, però ens deixarem la pell a l'asfalt per tal que aquesta vegada, sí."

Portabella ha anunciat, en el programa ‘La Tertúlia’, de la Xarxa Ràdio, que en el pròxim plenari UxB tornarà a intentar que hi hagi una votació per adherir-se l’Associació de Municipis per la Independència. El grup municipal considera que ja hi ha el suport com per pensar que aquesta vegada es pot guanyar. UxB ja ha intentat en dues ocasions presentar la proposta, però no hi ha hagut suport suficient per fer-ho. Per aquest motiu, també ha dit que en el cas que aquesta vegada tampoc no es produeixi, no permetrien que es perdés. Per això, el seu partit es “deixarà la pell a l’asfalt” per tal que aquesta vegada sí que sigui possible que tiri endavant la votació.

Sobre els rumors que Portabella deixi l’Ajuntament per anar a Madrid com a senador d’ERC, el president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona ha dit que, de moment, la prioritat és la ciutat i que no decidirà què fa en un futur fins després del referèndum de 2014.

En relació amb els resultats del Baròmetre municipal publicat aquesta setmana, en què els resultats d’ERC són superiors als de les eleccions catalanes, Portabella ha assegurat que marca una tendència a continuar creixent. Però dels resultats, també li’n preocupa, ha dit, que marquen un “cert desgast de la ciutat i de la institució”. I ha assegurat que Barcelona és l’institució política més sòlida de tot l’Estat econòmicament i socialment.